• Subskrybuj kanał RSS

Masło z awokado

lut 22, 2014 by     Brak komentarzy    Kategoria: Dodatki

Wiele czytałam o właściwościach awokado.

Propozycja dzisiejsza to masło które może być poniekąd pastą na grzanki.

Najlepsze jest z lekko opieczoną bułką.

Masło z awokado

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • 1 ząbek czosnku

Miąższ z dojrzałego awokado wydrążamy, przekładamy do blendera, zalewamy sokiem z cytryny i dodajemy przecisniety przez praskę czosnek. Miksujemy aż powstanie gładka masa.

Doprawiamy do smaku.

Bułki wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika i podpiekamy je, ciepłe smarujemy masłem i zajadamy.

 

Podziel się z innymi!

Serdecznie dziękuję za odwiedzenie mojej strony i pozostawiony komentarz

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>